Зокрема, з 230 тисяч гектарів намолочено понад 760 тисяч тонн зерна.

«Загалом жнива розгорнуться на більш як 767 тисячах гектарів полів. Роботи триватимуть до кінця липня», — розповів «Голосу України» директор департаменту економічного розвитку ОДА Петро Лашин.

Мало виростити і зібрати врожай — потрібно його ще й зберегти. Зокрема від пожеж. Над цим в умовах карантину працюють надзвичайники. Як повідомили в ГУ ДСНС області, від початку жнив сталося шість пожеж на полях ранніх зернових в Покровському, Петропавлівському, Васильківському, Криничанському та Новомосковському районах.

«Традиційну роботу інспекторів служби ускладнює карантин. Так, від початку жнив вони обмежуються профілактичними інформаційно-роз’яснювальними заходами», — зазначив головний інспектор відділу ГУ ДСНС в області Олексій Сокольніков.

Так, днями провели рейд на сільгосппідприємстві ТОВ «Любимівка» на території Дніпровського району.

«Перевірили протипожежний стан полів ранніх зернових культур, а також сільгосптехніки і місць зберігання. Організовано профілактичні інструктажі з працівниками господарства. На полях встановлено таблички «Бережіть урожай від вогню», «Не курити!», — розповіли «Голосу України» у службі.

«Для виконання протипожежних заходів використовуємо трактор МТЗ з плугом, потужну техніку з 16-кубовою цистерною з водою. Проводимо обкошування і оборювання країв полів, які прилягають до доріг. Увесь персонал, задіяний на збиранні, проходить інструктаж, забезпечений спеціальними засобами — вогнегасниками», — розповів генеральний директор підприємства Євген Широких


Фото ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.