На знімку: Беньямін Вербич, другий гол якого у ворота «Олександрії» в матчі 30-го туру чемпіонату УПЛ став для хавбека «Динамо» 31-м у кар’єрі за столичний клуб. Cловенець увійшов до списку 25 найкращих бомбардирів в історії «Динамо». Вербич забив 22 м’ячі в УПЛ, 2 — у Кубку України і 7 — у єврокубках. У складі «біло-синіх» він провів 84 матчі.

11 липня. «Колос» — «Зоря». 0:2. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Кочергін, 9, 45+1.

«Дніпро-1» — «Львів». 3:2. Тернопіль. Міський стадіон. Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький). Голи: Супряга, 25, 83, Хобленко, 86 — Ренан, 6, 19.

12 липня. «Маріуполь» — «Олімпік». 1:4. Маріуполь. «Володимир Бойко». Рефері — Володимир Новохатній (Київ). Голи: Мишньов, 65 — Завійський, 9, 29, Дегтярьов, 14, 54.

«Олександрія» — «Динамо». 2:2. Олександрія. КСК «Ніка». Рефері — Віталій Романов (Дніпро); арбітр VAR — Євген Арановський (Київ). Голи: Третьяков, 23 (п), 89 (п) — Вербич, 63, 75.

«Десна» — «Шахтар». 2:4. Чернігів. «Юрій Гагарін». Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Голи: Гітченко, 27, Філіппов, 62 — Соломон, 25, Тете, 27, Майкон, 60, Патрік, 69 (п).

Матч «Карпати» — «Ворскла» не відбувся. Львів’ян виключили з числа учасників УПЛ.

Луганчани, які претендують на «срібло», ще в першому таймі вирішили долю поєдинку, забивши два м’ячі. Й обидва рази відзначився Владислав Кочергін.

У другому таймі «Колос» дещо посилив гру і навіть створив кілька моментів. Але реалізувати їх не зміг.

Перемога вивела «Зорю» на другу позицію в турнірній таблиці. Але вона лише на очко випереджає киян.

***

«Шахтар» давно вже виграв золоті медалі й отримав їх. Здавалося, відпочивай собі на чемпіонських лаврах, не напружуйся особливо. Але не такий характер у «гірників». Вони відповідально ставляться до кожного поєдинку.

От і в Чернігові донеччани не зробили жодних поблажок господарям, які ведуть боротьбу за нагороди. І дали їм урок майстерності.

Непомітно мине час, і «Шахтарю» доведеться грати матч у відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи проти німецького «Вольфсбурга» (5 чи 6 серпня в Києві). Тому кожен поєдинок у чемпіонаті УПЛ — корисна ігрова практика для «гірників».

***

Як і в кубковому фіналі, динамівці пропустили першими. Потім зрівняли рахунок. Але надалі все відбувалося за іншим сценарієм.

Після перерви у складі гостей відбулося кілька замін. Особливо на перебіг поєдинку вплинув Вербич. Його поява помітно посилила гру динамівців. Кияни вийшли вперед. І обидва м’ячі забив словенець.

Однак мінімальну перевагу футболісти «Динамо» не втримали. Романов призначив ще одне пенальті у їхні ворота.

Олексій Михайличенко:

«Пристойна гра з хорошим суперником. Побудували дії за різними сценаріями в кожному таймі.

Мали досягти переможного результату. Але, на жаль, на останніх хвилинах не втримали його. Тепер готуватимемося до зустрічі із «Зорею».

Після фінального свистка наставник динамівців не без зусиль витиснув підопічних з поля, котрі почали на високих нотах з’ясовувати стосунки з рефері. Адже висловлювання претензій загрожували перерости у щось неприємніше...

Утім, матч в Олександрії — вже перегорнута сторінка. А от у наступному турі, либонь, і вирішиться доля срібних медалей. 16 липня на НСК «Олімпійський» у Києві «Динамо» приймає «Зорю».

Фото ФК «Динамо».