Олексій Петров (у центрі) під час зустрічі воїнів у Мукачеві.

Вояки майже протягом восьми місяців виконували завдання на докучаєвському напрямку в Донецькій області. Це була сьома ротація підрозділу за час російсько-української війни.

Урочистості з приводу повернення відбулися у Мукачеві, Ужгороді та Виноградові: захисникам вручали почесні грамоти, путівки до санаторіїв і цінні подарунки.

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров разом із міським головою Андрієм Балогою, народним депутатом України Михайлом Лабою, представниками головних конфесій краю зустрів військових у Мукачеві і привітав бригаду з успішним виконанням бойового завдання: «Немає такого місця на військовій мапі Операції об’єднаних сил, де б не була бригада. Пам’ятаємо Дебальцівський плацдарм, пробиття коридору у луганський аеропорт і утримання рубежу донецького аеропорту... Схиляємо голови за померлими. 144 військових загинули на сході України. Є серед бійців бригади ті, хто отримав найвищі нагороди держави — звання Героя України. На жаль, і посмертно...» — цитує генерала СБУ Олексія Петрова прес-служба облдержадміністрації.

Очільник області на завершення виступу подякував усім воїнам, які «зі зброєю в руках захищають Україну, мирне життя, дають нам можливість будувати, виховувати дітей. Користуючись нагодою, хочу подякувати вашим родинам за те, що вміють терпіти і чекати. Слава і честь українській армії! Слава 128-й гірсько-штурмовій бригаді! Слава Україні!»

Наголошувалося, що бригада виконала бойові завдання з честю. Попри відносно довгу ротацію, що тривала протягом осені, зими, весни та літа, військовослужбовці в повному обсязі забезпечувалися харчуванням, амуніцією та уніформою відповідно до сезону.

...Нарешті наші солдати вдома. Їх прийшли вітати близькі та рідні, друзі та знайомі. Особливо поверненню батьків раділи діти.

В Ужгороді воїнів привітав перший заступник голови ОДА Олег Коцюба: «Хочу побажати гарного відпочинку і сподіваюся, що ваша мужність, ваша честь, ваша відвага ознаменують єдність, процвітання України і нашу спільну перемогу. Честь маю! Слава Україні!» 128-ма ОГШБр — знаний бойовий підрозділ. За час ротації є, на жаль, втрата: у шпиталі після важкого поранення помер командир бригади, полковник Євген Коростельов. Це було 19 листопада торік. Комбригу йшов  41-й рік. Світла йому пам’ять...

Фото прес-служби ОДА.