Угорщина посилює карантинні обмеження із середи, 15 липня, і закриває кордони для громадян України та декількох інших країн через спалах COVID-19; мета обмежень — не допустити носіїв вірусу всередину Угорщини, заявив керівник адміністрації прем’єр-міністра країни Гергель Гуляш.

Повідомляється, що згідно з новими правилами, на кордонах перевірятимуть стан здоров’я громадян Угорщини, котрі повертаються з країн, внесених до «жовтого» і «червоного» списків (з високим рівнем захворюваності на COVID-19). І навіть якщо вони не є інфікованими, їм доведеться відбути

14 днів на карантині. Але самоізоляції можна уникнути, якщо мандрівник зможе пред’явити два негативні тести на коронавірус, зроблені упродовж останніх п’яти днів.

Ті ж самі правила поширюються і на іноземців з країн «жовтого списку». А от Хорватія, яка є популярним серед угорців туристичним напрямком, перебуває в «зеленому списку». Громадянам країн із «червоного списку» в’їзд до Угорщини заборонений.

Варто зазначити, що до «жовтої» категорії потрапили чотири країни ЄС: Болгарія, Португалія, Румунія та Швеція. Поряд з ними сюди віднесено також США, Норвегію, Росію, Сербію, Китай та Японію.

У «червоній» категорії (тобто країни, громадянам яких заборонено в’їзд до Угорщини) перебувають: Албанія, Боснія і Герцеговина, Білорусь, Північна Македонія, Молдова, Чорногорія, Україна.

Обмеження не стосуються: транзитних мандрівників, працівників транспортної галузі та ділових людей, які їдуть у відрядження. Хоча їхній стан здоров’я також перевірятимуть.

Цю інформацію підтвердили і в прес-службі Закарпатської облдержадміністрації.

Ужгород.