На знімку: вишиванка — це завжди красиво і патріотично.

При цьому організатори — посадовці та працівники міськвиконкому і його профільних структурних підрозділів — наголошують на тому, що метою конкурсу залишається популяризація національного одягу, сприяння духовному відродженню української нації, виховання шанобливого ставлення до нашої історичної спадщини. Він триватиме з 21 липня до 21 серпня.

За цей час кожен охочий земляк може стати учасником згаданого творчого суперництва у дев’яти номінаціях. Переможців визначатимуть серед тих, хто репрезентує кращі дорослу й дитячу сорочки-вишиванки, а також вбрану в них родину, автентичний старовинний одяг, оригінальний рушник, вишивку бісером, національний вінок тощо. За результатами інтернет-голосування назвуть також володаря призу глядацьких симпатій.

Зрештою, переможених у цьому конкурсі точно не буде. Адже кожен зможе надягти уподобаний ним елемент національного одягу й саме в ньому зустріти День Незалежності України. А значить, долучитися до творення краси та ще одного символу єдності нашої держави.

Фото з архіву автора.