Загалом цей тиждень стане ключовим для потенційних бакалаврів та магістрів: по-перше, завершиться основна сесія ЗНО, а по-друге, відбудеться додаткова сесія ЄВІ (єдиного вступного випробування) та ЄФВВ (єдиного фахового вступного випробування), які проводять за технологіями зовнішнього незалежного оцінювання.

Як повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО), сьогодні у віртуальних кабінетах учасників ЄФВВ/ЄВІ розмістять запрошення-перепустки з адресами пунктів тестування. Щоб увійти до кабінету, треба знати номер екзаменаційного листка та зазначений у ньому пін-код.

Додаткова сесія іспитів до магістратури — ЄВІ та ЄФВВ — відбудеться у четвер (16 липня) та у п’ятницю (17 липня) відповідно. На відміну від основної, її проводять тільки у Києві, тобто пункти тестування для вступників з усіх куточків України відкриються лише у столиці.

Допуск учасників ЄВІ та ЄФВВ розпочнуть о 9.15 і припинять за десять хвилин до початку тестування. В УЦОЯО нагадують, що до пунктів проведення ЄВІ та ЄФВВ впускатимуть за наявності оригіналу екзаменаційного листка; оригіналу документа, що посвідчує особу (його серія та номер мають бути вказані в екзаменаційному листку) та запрошення-перепустки. У разі відсутності перших двох документів до пункту тестування він не потрапить.

Спроба скористатися замість паспорта електронною версією ID-картки у мобільному застосунку «Дія» не пройде! В УЦОЯО застерігають, що потенційному магістру доведеться пред’явити саме оригінал документа, що пояснюють організаційними та технічними нюансами вступних випробувань.

Із собою треба прихопити гарний настрій, 2—3 ручки з чорною пастою, пляшку води без етикетки та засоби індивідуального захисту.

А от настрій потенційних магістрів, які пройшли іспити під час першої хвилі, залежатиме від отриманих оцінок. Майбутні правники (а саме вони складають ЄФВВ) дізнаються про результат лише сьогодні. Оцінки будуть завантажені на інформаційних сторінках, тобто в особистих кабінетах учасників.

Учора, 14 липня, у віртуальних кабінетах оприлюднили досягнення всіх, хто складав ЄВІ з іноземних мов. Вони мали змогу завантажити картки результатів і скан-копії бланків своїх відповідей.

Упевнені у своїх знаннях та розчаровані несправедливою, на їхню думку, оцінкою мають право упродовж трьох календарних днів від дня офіційного оголошення результатів (враховуючи день оголошення) подати письмову апеляцію.

На це можуть розраховувати і випускники шкіл, невдоволені результатами ЗНО. Підсумки двох останніх іспитів — з географії та хімії — вони дізнаються до 29 липня. Окремі категорії учасників складатимуть зовнішнє оцінювання під час додаткової сесії, яка розпочнеться 23 липня і фінішує 11 серпня.