Станом на 15 липня в Україні зафіксовано 836 «дебютів» захворювання, викликаного коронавірусом (за сутки до цього — 638). Загалом з початку пандемії лабораторно підтверджено 55 607 випадків COVID-19. Найбільше нових випадків виявили у Львівській (171) області, Києві (147), Харківській (64), Закарпатській (57) і Одеській (56) областях.

За минулу добу в столиці — черговий добовий антирекорд за кількістю захворілих. Про це свідчать дані системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.

Міністерство охорони здоров’я готує проект постанови, яким карантин (він уведений постановою КМУ до 31 липня) продовжать ще мінімум на місяць. Крім того, у відомстві пропонують внести корективи в правила адаптивного карантину. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов в інтерв’ю РБК-Україна.

Учора на брифінгу міністр оголосив правила відвідування шкіл у новому навчальному році в умовах карантину: обов’язковий температурний скринінг, масковий режим і наявність антисептиків. За словами Степанова, це загальні правила, а інші будуть повідомлені найближчим часом.