Так, раніше було оголошено, що пряме авіасполучення Греції з Великою Британією і Швецією буде відновлено з 15 липня. Коли задоволені шведські туристи почали пакувати валізи, з Афін надійшло нове повідомлення: усі запроваджені через пандемію коронавірусу обмеження для громадян Швеції залишаться чинними ще на один тиждень.

Так, і для болгарських та румунських туристів, які зазвичай дістаються місця відпочинку в Греції на автомобілях, стала повною несподіванкою нова вимога. Вони з 15 липня повинні пред’являти при перетині кордону офіційну довідку з медичних установ про те, що їхній тест на коронавірус негативний. При цьому всі аналізи мають бути здані за 72 години до цього. Навіть година запізнення матиме сумні наслідки — відпускників повернуть до їхніх країн для отримання нових довідок.

Запровадження нових вимог Афіни пояснили тим, що санітарна влада встановила: саме через КПП «Кулата — Промахон» між Грецією і Болгарією до країни проникає коронавірус. Довести це неможливо, але грецька сторона саме з цієї причини закрила для проїзду туристів решту КПП із Болгарією, спрямувавши потік легкових машин в одне русло.