На знімку: біля пам’ятника Марку Черемшині.

146-ту річницю від дня народження класика через карантинні обмеження відзначили не в стінах музею, а в саду поруч із ним.

Тут, на відкритому просторі, нагородили й лауреатів літературно-мистецької премії імені Марка Черемшини. Один із них, у номінації «Концертно-виконавська діяльність» — естрадний гурт «Чорногора» Снятинського районного будинку культури — відкрив святкову імпрезу. Своєю музикою наче передав мистецьку ауру, що панувала тут за життя письменника. У цій віллі подружжя Наталія та Іван Семанюки приймало гостей, господар вів свою адвокатську практику. Тут творив і ввійшов у літературу під псевдонімом Марко Черемшина.

Лауреатом премії імені Марка Черемшини у номінації «Література» цьогоріч стала старша наукова співробітниця музею Василя Стефаника Іванна Юрчук. У номінації «Журналістика» відзначено директора телекомпанії «Снятин» Сергія Гуленка, «Краєзнавство» — дослідника-пошуковця Івана Калитчука. Нагороду в номінації «Образотворче мистецтво» отримав художник-скульптор Іван Микитюк.

У святковій імпрезі взяли участь доцент Чернівецького національного університету Микола Гуйванюк, очільники району та міста, письменники, культурно-освітні діячі краю. Та, звісно, керівник та наукові співробітники музею, котрі й організували незвичайне дійство.

Фото зі сторінки музею у Фейсбуці.