У селищі Ратному, центрі району, який найбільше постраждав від літнього паводка, відбулось виїзне засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На ньому головний санітарний лікар області Наталія Янко повідомила, що впродовж останнього тижня в області спостерігається тенденція до зниження захворюваності. Кількість інфікувань за цей  час зменшилась на 30 відсотків, а середній показник захворюваності знизився до 28,3 на 100 тисяч населення. Тож члени комісії проголосували за деякі пом’якшення карантинних норм. Зокрема дозволено пасажирські перевезення міжобласного, міжміського, приміського сполучення та відвідування дошкільних закладів. Окрім того, скасовано обмеження щодо роботи закладів розміщення (бази відпочинку, санаторії тощо). Однак важливою умовою залишається обов’язкове дотримання вимог, що встановлені головним санітарним лікарем України.

Також пом’якшено карантинні обмеження щодо розважальних закладів і суб’єктів господарської діяльності з надання послуг.

— Ми розуміємо, що бізнес хоче працювати, — зауважив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. — Проте пандемія триває, тому ми повинні навчитися жити в умовах карантину.

Варто зазначити, що Ратнівський район найбільше постраждав від літнього паводка.