Роботи з берегоукріплення тривають.

Підраховано приблизні збитки від стихії, для ліквідації її наслідків влада здійснила першочергові нагальні заходи.

Голова ОДА Віталій Федорів відвідав ці та інші населені пункти району. Разом із керівниками правоохоронних органів, структурних підрозділів ОДА, очільниками РДА, райради та місцевих громад обговорили процес ліквідації наслідків повені. Мешканцями розповіли про вже здійснені заходи та поділилися планами.

У Ланчині Віталій Федорів ознайомився з ремонтом центральної вулиці, що є частиною дороги Т-09-05 Делятин — Раківчик. Разом із керівництвом компанії ТОВ «Onur Group Ukraine» обговорили перспективи співпраці, адже транспортних об’єктів для відновлення після повені чимало.

Керівник області разом із головою правління АТ «Івано-Франківськгаз» Віталієм Шульгою відкрили відновлений газогін до будинків мешканців сіл Гвізд і Мирне. Голова Надвірнянської РДА Ярослав Гундяк та заступник голови райради Ігор Писклинець принагідно нагадали, що у виділенні додаткових коштів на відновні роботи допоміг народний депутат Зіновій Андрійович.

Відвідала делегація й Білі Ослави. Там також повним ходом ідуть відновлювальні роботи, але центр села ще лякає руїнами. Без значних капіталовкладень тут не обійтися. Так само — в Чорному Потоці. Село входить до Делятинської ОТГ. Її голова Богдан Клим’юк повідомив, що власними силами трохи підправили центральну дорогу та забезпечили проїзд. Однак у трьох місцях досі зіяють провалля. Дві сім’ї отримали по 50 тис. грн на капремонт пошкоджених будинків, ще двадцять родин — по 20 тис. грн компенсації за частково зруйновані оселі.

«Завдання обласної державної адміністрації — забезпечити об’єктивність та правомірність виплат на компенсацію житла їхнім власникам. Так само важливо виділені державні кошти на ліквідацію наслідків повені використати ефективно та за призначенням», — підсумував зустрічі з мешканцями краю Віталій Федорів.

Фото прес-служби Івано-Франківської ОДА.