Про це заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко заявив на оперативній нараді в Герцаївській райдержадміністрації. Цей стратегічний міст з’єднуватиме Новоселицький та Герцаївський райони.

Нагадаємо, що під час повені Прут буквально змив єдиний тимчасовий міст між районами, яким користуються тисячі людей. Нині доводиться долати зайвих майже 100 кілометрів, щоб дістатися з району в район.

Олексій Бойко запевнив мешканців району, що спорудження нового капітального мосту є пріоритетним завданням обласної влади. Спеціальній районній комісії вже доручено терміново здійснити якісний і повноцінний моніторинг стану дорожнього покриття і скласти дефектні акти на всі ділянки, що були зруйновані чи істотно пошкоджені стихією.

Попередні влади вже 10 років не могли дати раду з будівництвом капітального мосту, хоча частину опор уже було встановлено. Тепер, судячи з того, як нове керівництво взялося за будівництво мосту через Черемош у Розтоках Путильського району, який незабаром уже здаватимуть в експлуатацію, можна сподіватися, що і в Маршинцях перехід збудують обов’язково.

Чернівецька область.