Майже 530 млн грн профінансовано цього року в Луганській області на ремонт доріг місцевого значення. Ще 132 млн витратять на їх утримання.

Як повідомив начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області Луганської ОДА Андрій Чумак, кошти цьогорічної субвенції з держбюджету спрямовують на утримання 341-ї траси місцевого значення. «У серпні проводитимуть капремонти мостів через річку Красна у Кремінній та через Сіверський Донець по вул. Первомайська в Лисичанську, — зазначив він. — На черзі також капремонт вулиці Заводської в Рубіжному».

На чверть від запланованого виконано капремонт вулиці Південної у Старобільську, що був розпочатий 13 липня.

Завершено роботи на дорозі між Новою Астраханню та Боровеньками та на ділянці Нижня Дуванка — Лозно-Олександрівка — КПП «Петрівка», а на автомобільній дорозі КПП «Танюшівка» — Старобільськ — Бахмут рівень готовності становить 95 відсотків.

Іван ТЕРЕЩЕНКО.

***

На Донеччині — у Бахмутському районі — тривають роботи з облаштування «дороги життя», що сполучає три прифронтові населені пункти — Гладосове, Травневе та Семигір’я — з рештою підконтрольної частини Донеччини.

З проханням облаштувати дорогу у прифронтовій зоні мешканці трьох сіл звернулися безпосередньо до керівника області Павла Кириленка.

Перебіг робіт координує голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна.

Нині проблема близька до розв’язання.

Владислав ЛЕОШКО.

***

У рамках програми «Велике будівництво» на Дніпропетровщині триває ремонт дорожнього покриття траси Верхньодніпровськ — Боровківка — Доброгірське. Замість раніше запланованих 12,5 км буде оновлено майже 16 км. Вартість робіт становить майже 170 млн грн.

Як розповіли «Голосу України» в ОДА, на всій ділянці вже покладено нижній шар асфальту. Нині вкладають верхній — пройшли 7 км. Почали наносити розмітку. Далі дорожники відсиплять узбіччя і встановлять знаки. Також, за словами представника підрядної організації Володимира Резніченка, буде ліквідовано підтоплення та провали поруч з дорогою.

Загальна протяжність автодороги Верхньодніпровськ — Боровківка — Доброгірське — понад 29 км.

Ігор ТЬОМІН.

Фото прес-служби 

Дніпропетровської ОДА.