На це витрачено 93,3 мільйона гривень. Загалом до кінця року планується освоїти більш як 433 мільйони гривень із місцевих бюджетів.

Як повідомляють в ОДА, найбільші обсяги освоєних коштів, виділених на ремонт доріг комунальної власності, серед міст обласного значення мають Мелітополь (41,7 мільйона гривень), Запоріжжя (25,2), Енергодар (24,9), серед районів області: Василівський район (3,7 мільйона гривень) та Кам’янсько-Дніпровський район (2,3).

Один з об’єктів — дорожнє покриття на Арковому мосту через Дніпро в Запоріжжі. Трохи раніше тут зрізали асфальт на пошкоджених ділянках. Позавчора комунальники виконали асфальтування. Загалом було відновлено понад тисячу квадратних метрів покриття. У роботах задіяні 23 працівника КП «ЕЛУАД», 15 одиниць техніки — асфальтоукладальник, коток, вантажні автомобілі та інше.

На вулиці Нижньодніпровській обласного центру розпочато капітальний ремонт тротуарів. Як розповіли в міськраді, вже повністю демонтували старе покриття. Після його утилізації візьмуться за риття траншей під бордюри й укладання асфальту.

«Демонтаж ми почали три дні тому, вже вивезли майже 75 тонн покриття. Завтра почнемо рити траншеї під бордюри, а після цього будемо укладати новий асфальт. Ділянка непроста, адже ремонти тут не проводили десятки років», — розповів представник підрядної компанії Дмитро Ховалкін.

Нагадаємо, що минулого тижня в Запоріжжі під час зливи за дві години випала місячна норма опадів, багато ливнестоків не впоралися з потоками води. Із цього приводу відбувся «розбір польотів». Так, в Олександрівськом районі обговорювали питання заміни двох проблемних ливнівок — на проспекті Соборному в районі автовокзалу, а також на Набережній магістралі біля торговельних центрів. Через низинне розташування на ці ливнівки припадає основне навантаження. Однак їх діаметр занадто вузький, тому вода розтікається на поверхні — пояснюють фахівці. Потрібне розширення зливових каналізацій. У тому числі й біля автовокзалу на проспекті Соборному.

«Є проект запуску трамвая, який з’єднає Комунарський і Шевченківський райони, маршрут проходитиме по проспекту в проблемному місці. І в рамках проекту саме є опція — облаштування зливової каналізації, яка й вирішила б це питання. Необхідно розібратися у причинах підтоплень, запропонувати способи усунення проблеми, тому що навіть щорічне прочищення ливнівок не виправляє ситуацію», — вважає голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Запорізька область.