Присутні на відкритті центру ініціатори нової справи, серед яких був і міський голова Сергій Соломаха, наголошували на тому, що йдеться фактично про перший у Миргороді постійно діючий майданчик для зустрічей маститих повпредів бізнесу та тих, хто тільки розпочинає підприємницьку діяльність чи мріє про це. Саме тут вони зможуть поділитися досвідом або переконатися у правильності свого вибору, застерегти колег від помилок, окреслити здобутки і проблеми, шляхи їх розв’язання, зокрема й за участю юристів.

В ошатному й досить просторому приміщенні (на знімку) діятимуть дві школи бізнесу — для жінок і для молоді. Власне, саме ці категорії реальних і потенційних підприємців стануть пріоритетними для функціонування нового осередку спілкування однодумців. Облаштували тут і сучасний коворкінг-центр, де відбуватимуться не лише ділові зустрічі. Кожен охочий підприємець зможе попрацювати там із власним гаджетом, скориставшись безплатною точкою доступу до інтернет-мережі, а також на певний час «озброїтися» необхідною оргтехнікою.

У щойно відкритому Центрі підтримки та розвитку бізнесу є навіть дитяча кімната, де малеча читатиме, малюватиме, вивчатиме англійську мову й опановуватиме вокал, а також релакс-зала для занять йогою та пілатесом. Чи виправдані такі затрати на те, що нібито не приносить швидких прибутків і не розв’язує одразу найнагальніших проблем курортного міста? Ініціатори започаткування центру переконані: такі затрати окупляться сторицею.

Адже, скажімо, серед міст Полтавщини Миргород був і залишається одним із лідерів із залучення коштів, зокрема й міжнародних партнерських організацій, на реалізацію конкретних проектів поліпшення соціальної інфраструктури. Однак тих коштів іноземних доброчинців усе одно не вистачає на розв’язання всіх проблем курортного міста. І ніколи не вистачить, якщо сподіватися тільки на отримання «риби», тобто коштів з боку, а не «вудки». Себто знань та інструментів, за допомогою яких місцеві підприємці зароблятимуть гроші для власних родин, забезпечуватимуть роботою найманих працівників і постійно поповнюватимуть міську казну своїми податками. Новий Центр підтримки та розвитку бізнесу сприятиме саме тому, щоб таку «вудку» підприємливі земляки отримали якнайшвидше.

Фото з сайту Миргородської міськради.