Майже всі юні жителі області, які належать до цієї категорії, перебувають під опікою, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. А це — 7725 дітей.

Як розповіли «Голосу України» у службі у справах дітей ОДА, найбільше всиновили — двадцять двох дітей — віком від одного до п’яти років. Батьків знайшли і четверо дітей шкільного віку.

Зазначимо, що на Дніпропетровщині також реалізується проект «Сімейний затишок», у рамках якого будують малі групові будинки для дітей-сиріт. Один з таких будинків на 10 вихованців, які житимуть під наглядом соціального педагога, психолога і вихователя, готують до відкриття в селі Раївка. Це сучасна будівля з великими вікнами і стильним дерев’яним декором фасаду. Всередині — п’ять спалень. Є вітальня, кухня з обіднім залом, ігрова кімната. У дворі — дитячий майданчик з гойдалками, каруселями та спеціальним гумовим покриттям. Тротуарні доріжки вимощені плиткою.

Як зазначають підрядники, готовність об’єкта становить 99%. Уже підключили воду, опалення, каналізацію, електрику, обладнали пожежну та охоронну сигналізації з системою оповіщення. «Залишилося зовсім небагато.

Повісити у вбиральнях дзеркала, поручні для вихованців з інвалідністю. Вже запускали для перевірки індивідуальне електричне опалення. Працює шикарно. Облаштовано систему вентиляції. Встановлено кондиціонери. У великій вітальні, де діти збиратимуться разом, — тепла підлога», — розповів представник підрядника Микола Хохлов.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.