Він став своєрідним парадом краси та гармонії природних і рукотворних див, а також неабияких талантів земляків. Адже більшість учасників конкурсу виявили не лише бажання облаштувати місце, де вони живуть чи працюють, а й неабиякі дизайнерські здібності. Водночас вони засвідчили: для того щоб створити затишок і красу в найближчих до себе оазах, не потрібно великих грошей і ресурсів.

Бо нерідко головними елементами таких оаз ставали підручні матеріали чи навіть уживані речі, які за інших обставин поповнили б хіба що звалища твердих побутових відходів... Однак фантазія і креативність небайдужих мешканців громади перетворювали їх на прикраси оригінальних клумб, газонів, штучних міні-водойм тощо. Не менш важливо й те, що, упорядковуючи та прикрашаючи територію довкола свого житлового чи нежитлового приміщення, найактивніші конкурсанти дбали також про охайність тротуарного покриття, бордюрів та інших складових громадського простору.

Переможців заохотили не тільки схвальними відгуками та світлинами їхніх творінь на офіційному сайті громади. Скажімо, спільноту мешканців будинку № 8 на вулиці Героїв України за першість серед багатоквартирних житлових споруд відзначили грошовою винагородою в розмірі 15 тисяч гривень. Господарі ще п’ятьох будинків-«рукавичок», які стали призерами, також отримають свої преміальні — від 10 до 5 тисяч. Не залишаться без грошових винагород і кращі в інших номінаціях. Та ще більшим набутком усієї громади стала краса, створена руками її мешканців.