«Колос» (Ковалівка) — «Маріуполь». 1:0. Гол: Антюх, 95.

«Колос»: Волинець, Зозуля, Максименко, Гавриш (Петров, 57), Ємець, Задоя (Денис Костишин, 100), Оріховський (Мілько, 74), Антюх, Смирний, Морозко, Бондаренко (Лисенко,74). Тренер — Руслан Костишин.

«Маріуполь»: Гальчук, Чоботенко, Яворський (Сагуткін, 87), Тищенко, Полегенько, Федорчук (Кащук, 99), Ігнатенко (Чех, 87), Корнієнко, Чурко (Топалов, 72), Мишньов, Фомін (Кулаков, 99). Тренер — Олександр Бабич.

Рефері — Євген Арановський (Київ).

Київ. НСК «Олімпійський». 5 073 глядачі. 28 градусів.

Зійшлися приблизно однакові сили. Обидві команди нині перебувають у відносно хорошій формі. Тому гра, з огляду на її дуже вагоме значення, була напруженою, але, як то кажуть, без воріт. Особливою винахідливістю в атаці суперники не здивували.

Ковалівці трохи активніше йшли вперед, намагалися загострити гру, більше завдавали ударів, яким щоразу бракувало точності. А їхні опоненти відповідали контратаками.

Але по-справжньому небезпечних моментів у першому таймі глядачі не побачили. Він так і завершився без забитих м’ячів.

Очікувалося, що після перерви характер гри зміниться на краще. Але команди почали діяти ще обережніше. Події відбувалися здебільше в центрі поля. Хоча на 69-й хвилині «Колос» міг відкрити рахунок. Однак Морозко зі штрафного влучив у хрестовину.

Гру «Колоса» попереду трохи активізував Лисенко, який вийшов на заміну. Але і він не забив. І команди змушені були грати два додаткові тайми по 15 хвилин. Утім, саме цей нападник допоміг своїй команді забити гол.

Ковалівці відкрили рахунок уже в дебюті додаткового часу. Лисенко віддав передачу на дальню стійку на Антюха, а той у стрибку пробив головою і влучив у ворота. Цей удар і став переможним.

Варто зауважити, що наприкінці основного часу і протягом двох додаткових таймів «Колос» діяв гостріше. І, зрештою, здобув право представляти Україну в кваліфікації Ліги Європи.

Команда Руслана Костишина успішно провела дебютний сезон в УПЛ, пробившись до Ліги Європи. Шана і повага! Скромний клуб із села на Київщині стартує з другого кваліфікаційного раунду, де буде сіяним.

Руслан Костишин:

«Звичайно, не думав, що «Колос» у дебютному сезоні в УПЛ вийде до єврокубків. Я ж не ідіот, щоб так думати. Гадав, спокійно собі гратимемо, посядемо місце, наприклад, восьме. Головним було показати хорошу гру.

Виступи в першій шістці дали дуже багато. Нас критикували. До деяких матчів ми не готувалися, оскільки мали на меті кінцівку. У якихось зустрічах грали не належним чином, не завжди мали добрий вигляд. Але ми виросли в матчах з такими командами, коли ти граєш на максимумі. Наприкінці сезону ми набагато міцніші, ніж на його початку. Є якість, тепер ми інша команда».

Жеребкування другого раунду кваліфікації Ліги Європи відбудеться 31 серпня, а матч (протистояння передбачатиме одну гру) заплановано на 17 вересня.

Фото УПЛ.