За інформацією прес-служби Львівської міської ради, він став четвертим із шести творів мистецтва, які розміщують на багатоповерхівках міста в межах проекту «Генії з мікрорайонів: шість районів, шість муралів, шість особистостей». На картині митрополит Андрей Шептицький постає, з одного боку, як молодий граф та меценат, а з другого — як громадський діяч.

Ідея створити цей художній твір, за словами очільника Львова Андрія Садового, народилася два тижні тому під час розмови з парохом церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові Орестом Фрединою. «Митрополит Андрей — це великий батько. Коли українці на Галичині були під різними впливами, він будував державу — освіта, лічниці, соціальна робота, допомагав засновувати страхові компанії й банки. Без нього, без УГКЦ, ми ніколи б не мали незалежності», — підкреслив А. Садовий та подякував усій команді, яка втілила цю ідею в реальність.

Над зображенням працювали львівські художники за кошти, передбачені в міському бюджеті на реалізацію заходів програми «Львів 2020: Фокус на культуру».

Фото надано прес-службою Львівської міської ради.