Вони вимагають терміново зібрати засідання Верховної Ради України.

«Антирекорди за кількістю захворювань не повинні залишитися тільки надбанням статистики. Лише 30 липня коронавірусну хворобу підтвердили в 1 тисячі 197 осіб — це найвищий добовий показник від початку пандемії. 1 тисячу 090 хворих було зареєстровано 31 липня. Офіційно визнано, що в Києві та 12 областях не можна послаблювати карантин», — наголосив співголова фракції «ЄС» Артур Герасимов.

За його словами, уряд має пояснити українцям, як виправлятиме ситуацію. На цьому ж засіданні, додав він, народні депутати мають ухвалити закони для допомоги лікарям, насамперед про страхування всіх медиків на випадок захворювання на коронавірусну хворобу. «Від початку епідемії вже захворіли 8 тисяч 654 медпрацівники. З областей надходить дуже тривожна інформація про те, що лікарям не виплачують обіцяні надбавки або затримують їх. Медичні заклади й досі не повністю забезпечені всім необхідним для боротьби з COVID-19», — наголосив народний депутат.

Він переконаний, що Кабмін має прозвітувати суспільству про використання коштів, виділених у спецкоронавірусний фонд, зокрема на проект «Велике будівництво». Відповідно до журналістських розслідувань, на окремих ділянках вартість кілометра вже зросла втричі порівняно з попередніми роками», — сказав А. Герасимов, зауваживши, що загалом на реконструкцію, утримання та ремонт доріг із коронавірусного фонду забрали понад 30 мільярдів гривень. Депутат вважає, що такий перерозподіл пов’язаний із наближенням місцевих виборів.