Депутати Луцької міської ради звернулися до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та голів депутатських фракцій з вимогою створити тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин загибелі українських військових під Іловайськом, Дебальцевим та Слов’янськом.

— Заради відновлення історичної справедливості, встановлення істини і недопущення помилок у майбутньому, в пам’ять про тисячі полеглих у боях за Україну — закликаємо вас і ваші фракції підтримати ініціативу парламентської групи «За майбутнє» щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцевим і Слов’янськом, — йдеться у зверненні.

— Громада Волині заплатила дорогу ціну в російсько-українській війні. Лише офіційно під Іловайськом втрати нашої області становлять понад сотню загиблих і зниклих безвісти воїнів та сотні поранених та скалічених. Загальні втрати у війні — майже триста загиблих і зниклих безвісти наших земляків, — зазначають депутати Луцької міської ради.

— Нашу волинську 51-шу ОМБР, яка брала участь у всіх гарячих точках війни в 2014 році, а потім у складі 128-ї бригади, під Дебальцевим, було незаконно розформовано, несправедливо звинувачено в зраді й дезертирстві. У зв’язку з цим ми, депутати Луцької міської ради, вимагаємо належного, неупередженого і всеоб’ємного парламентського розслідування подій під Іловайськом, Дебальцевим і Слов’янськом. І покладаємо надію в цьому саме на вищезазначену ТСК.

Це наш із вами обов’язок перед загиблими і пораненими воїнами, перед їхніми родинами, перед майбутніми поколіннями! Волиняни, як і вся Україна, мають право знати правду, — зазначають у зверненні депутати міськради.

Волинська область.

Ці книги про втрати Волині під час бойових дій на Донбасі, написані краєзнавцями і волонтерами Геннадієм Гульком і Олександром Дем’янюком, на жаль, мають продовження.

Фото автора.