Вони розроблені обласною владою та народними депутатами України.

У Дніпропетровській області мешканці деяких громад висловили незгоду щодо нового поділу на райони. Передусім через те, що новий адміністративний центр — місто Синельникове — знаходиться далеко від їх громад. За словами жителів, це ускладнює пересування та отримання адміністративних послуг. Про це розповіли в обласній раді.

У зверненні до парламенту та уряду запропоновано два варіанти змін: «Виключити з меж Синельниківського району території Брагинівської сільської, Межівської селищної, Миколаївської сільської, Новопавлівської сільської, Першотравенської міської, Петропавлівської селищної, Слов’янської сільської, Української сільської громад; включивши їх до території Павлоградського району».

Голова обласної ради Святослав Олійник направив листа до Кабміну з підтримкою першої пропозиції, а у разі неможливості її виконання зазначив: «Просимо розглянути варіант перенесення центру Синельниківського району до міста Першотравенська, відповідно Першотравенський район у складі територій Брагинівської сільської, Васильківської селищної, Великомихайлівської сільської, Дубовиківської сільської, Зайцівської сільської, Іларіонівської селищної, Маломихайлівської сільської, Межівської селищної, Миколаївської сільської, Новопавлівської сільської, Першотравенської міської, Петропавлівської, Роздорської та Покровської селищних, Раївської, Слов’янської та Української сільських, Славгородської селищної та Синельниківської міської територіальних громад».

Як зазначають в облраді, нові межі районів та їх назви стосуються лише питань юридичного характеру. Це ніяк не вплине на отримання медичних та адміністративних послуг.

Фото прес-служби Дніпропетровської облради.