Біля пам’ятки природи національного значення, тисячолітнього дуба Максима Залізняка, було презентовано обраний черкащанами слоган області та графічний бренд, створений молодими дизайнерами Дмитром Булановим та Олегом Білим.

Над словесним образом області працювали майже рік. До конкурсної комісії надіслали приблизно 300 пропозицій слоганів. Через голосування черкащани обрали три найкращі. До речі, друге місце в цьому творчому змаганні посіла автор цих рядків із виразом «Тут народилася Україна» (її мова, нація і держава).

Перше місце завоював слоган «Місце сили», й відтепер ця фраза фігуруватиме на брендингу Черкащини.

Наступного дня після презентації сучасного образу ідентичності Шевченкового краю холодноярський ліс зазвучав музикою і піснями.

Два дні на майданчиках мистецького фестивалю «Крутий заміс» тривав концерт, працював ярмарок майстрів народного мистецтва та різноманітні забави. Кілька тисяч учасників та відвідувачів фестивалю із захопленням вітали виступ популярного гурту «Тік», слухали казки від унікального Сашка Лірника та самобутнього кобзаря Віктора Пашника.

Дитячий колектив черкаського центру бойового гопака на чолі з ведучим фестивалю, учасником ООС Олександром Бондаренком поклали квіти до пам’ятного знака холодноярським повстанцям, які зі зброєю в руках і прапором з написом «Україна або смерть!» боролися за волю й долю свого народу (на знімку).

Фото автора.