Але наприкінці нинішнього тижня один з найбільших у Європі світломузичних водограїв знову потішить вінничан і гостей міста. Про це повідомив на брифінгу міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

— Ми отримуємо багато звернень від вінничан, а також туристів, які приїздять до Вінниці, з проханням розпочати роботу нашої цікавинки, — каже Сергій Моргунов. — Нам наводять приклади інших міст, зокрема, Києва, Одеси, де водограї тішать людей прохолодою в спекотні дні. Отож, 1 серпня запустили фонтани на площах і в скверах міста, а фонтан «Рошен» запрацює через тиждень після того.

За словами посадовця, міська влада звернулася до управління Національної поліції включити в зону патрулювання набережну Південного Бугу, де збираються охочі побачити програму світломузичного фонтана. Міський голова також наголошує на обов’язковій необхідності дотримання всіх карантинних вимог, маскового режиму та соціальної дистанції.

Нагадаємо, попередніми роками головна фішка Вінниці — світломузичний фонтан — розпочинала роботу у квітні і завершувала у жовтні. Це супроводжувалося концертними програмами за участю відомих українських гуртів і солістів. У зв’язку з пандемією в місті скасували урочисте відкриття нового сезону. Та й стартує він з великим запізненням. Закінчити роботу музичний світлограй може також раніше, ніж це було в попередні сезони. Усе залежатиме від ситуації з коронавірусом восени.