А коли в суботу було перевищено червону межу в 100 випадків (зареєстровано 110 нових захворілих), на надзвичайному засіданні комітету експертів було рекомендовано владі посилити заходи для обмеження поширення коронавірусу.

Тому уряд ухвалив рішення про обов’язкове використання захисних масок у всіх закритих приміщеннях, ліфтах і навіть на палубах поромів до 31 серпня. З 3 серпня по 15 серпня встановлено, що на весіллях, хрестинах, похоронах можуть бути присутні не більше 100 осіб. Також від минулого понеділка в країні припинили на тиждень роботу нічні клуби, дискотеки, бари, кафе й ресторани. До кінця серпня заборонено проведення фестивалів, ярмарків та інших відкритих публічних заходів. До 15 серпня припинено повітряне й морське сполучення з Туреччиною, Албанією і Північною Македонією. А ті, хто прилітає з Болгарії, Румунії й Об’єднаних Арабських Еміратів, повинні мати медичну довідку, перекладену на грецьку чи англійську мову, про негативний тест ПЛР, зданий за 72 години до перетинання кордону.

При цьому професор мікробіології Атанасіос Цакріс не виключив, що найближчим часом владі доведеться повертати жорсткі заходи карантину. Він закликав молодих людей відповідальніше ставитися до свого здоров’я і здоров’я оточення. За його словами, люди похилого віку дотримуються усіх заходів безпеки, а ось молоді вважають, що їм нічого не загрожує, і тому їм можна не дотримуватися превентивних заходів. І додав, що вік людей, які найбільшою мірою сприяють поширенню вірусу, від 20 до 40 років. Мікробіолог попередив: восени становище ускладниться, бо з’являться інші сезонні захворювання. А звичайний грип утруднить винесення правильного діагнозу.

Поліція Греції вже минулої неділі розпочала широкомасштабні перевірки дотримання заходів безпеки. Особливу увагу звертали на носіння масок у громадських місцях, а порушників нещадно штрафували на 150 євро. За один день у країні було виписано 304 штрафи.