Парламентські будні. Зіновій Андрійович (зліва) та Валерій Божак.

Минув рік із часу обрання Зіновія Андрійовича народним депутатом по 87-му одномандатному виборчому округу. В найвищому законодавчому органі держави парламентарій представляє інтереси Надвірнянського, Богородчанського районів, Яремчанської міської ради та об’єднаних територіальних громад на цій території.

«Рік був непростим, насиченим та непередбачуваним, хоч мав немалий досвід роботи в місцевому самоврядуванні на посаді міського голови Надвірної. «На жилах» робив усе, щоб не підвести своїх виборців та виправдати їхню довіру. Робота в комісіях, підкомітетах та комітетах, сотні засідань, тисячі голосувань, і кожного разу — обстоювання інтересів 87-го виборчого округу та всієї країни», — розповідає Зіновій Андрійович. За цей час Зіновій Андрійович подав 50 депутатських запитів, 126 пропозицій до законопроектів, 14% із яких враховані. Став автором семи законопроектів та співавтором 36. На 87-й виборчий округ народний обранець залучив 693 млн грн державних інвестицій. Зокрема, це кошти з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво школи в Чорному Потоці за програмою «Спроможна школа» та добудову — в Заріччі, дитсадка в селі Білі Ослави та Богородчанах, навчального корпусу та спортзалу Делятинської школи, реконструкцію із добудовою — Яремчанської. Так само — на плавальний басейн Надвірнянської спортшколи, капремонт доріг Мукачево — Львів та Надвірна — Івано-Франківськ.

Вагомою є робота із виборцями. Зіновій Андрійович провів 14 виїзних прийомів та 21 зустріч у громадах, подав 149 депутатських звернень та 12 разів виступав із ними у сесійній залі. Значна допомога медзакладам у боротьбі з коронавірусом на придбання засобів індивідуального захисту тощо.

Рік вахтового життя: потяги та довгі дороги з дому й додому. Час, який перевірив на витримку, адже за цей невеликий період країна зіткнулася із пандемією COVID-19, масштабними пожежами та паводками, економічною кризою. Випробування навчили, зміцнили та загартували, подарували миті щастя і сподівань.

«Цей період, мабуть, найважчий у моєму житті, тож дякую своїм виборцям за підтримку, віру, кожне добре слово. За конструктивну критику та цінні поради. Дякую Богу за шанс, який Він мені дав, щоб поліпшити життя на Прикарпатті та в державі загалом. Як казав один із провідників нації Ярослав Стецько, «Україна — це вічність, не тільки сьогоднішня, але передусім майбутня й минула», — акцентує Зіновій Андрійович.

Івано-Франківська область.

Фото надано автором.