2 липня Євгенії Іванівні виповнилося 105 років! Голова Лиманської РДА Василь Приймак, його заступник Тетяна Лось, голова Доброславської селищної ради Людмила Прокопечко, голова селищної ветеранської організації Микола Вторенко та інші привітали найстаршу мешканку району. Вручили їй квіти та цінні подарунки.

Людям поважного віку завжди нелегко згадувати важкі роки воєнного лихоліття, відбудови народного господарства. Євгенія Іванівна нині єдина в Лиманському районі вдова фронтовика. Її чоловік Іван Яковенко пішов на фронт у 1941 році і загинув під час запеклих боїв із ворогом. Та попри життєві негаразди жінка виростила дітей, сумлінно працювала на польових роботах та на тваринницькій фермі колгоспу. А ще вона завжди раділа життю і вірила в краще майбуття своєї родини та країни... І Господь дав берегині цього сільського роду довгого віку.

Жінка і сьогодні прагне бути у формі. За можливості виконує фізичні вправи, цікавиться місцевими і міжнародними новинами і не користується окулярами. А живе Євгенія Іванівна в селищі Доброслав у родині внучки Ольги, яка добре турбується про бабусю.

Міцного здоров’я та благополуччя ювілярці!

Лиманський район
Одеської області.