Анатолій Дейнека, Василь Кузьович, Максим Козицький (зліва направо).

Посадовець побував на державному підприємстві «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр». Тут застосовують сучасні технології в лісовому насінництві та вирощуванні садивного матеріалу. Очільник Держлісагентства відзначив важливість впровадження сучасних технологій у лісокультурному виробництві.

Нині актуальним є питання дофінансування завершення робіт зі створення першого в Україні сучасного розсадницького комплексу. Після повноцінного введення в експлуатацію та виходу на проектні потужності з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» зможе вирощувати майже 3,5 млн шт. основних лісоутворюючих порід та забезпечувати високоякісним садивним матеріалом лісогосподарські підприємства Львівської області та інші регіони України.

Відбулася зустріч Василя Кузьовича і з головою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким та головою облради Олександром Ганущиним. У рамках зустрічі обговорено питання стану та перспектив ведення лісового господарства в області. Очільники Львівщини поінформували, що на виконання обласної цільової програми «Ліси Львівщини» щорічно з обласного бюджету виділяються кошти на забезпечення лісовідновних робіт та будівництво сучасного лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, лісові екологічні програми. За період дії програми з 2017 року на ці потреби виділено 50 млн грн.

Зазначимо, що лісівники Львівщини за 6 місяців 2020 року відтворили 1 536 га лісів. Зокрема, створили 719 га лісових культур. Природне поновлення лісів забезпечено на площі 816 га, що становить 53% від усього обсягу лісовідновлення.

Важливим також є питання охорони і захисту лісів. З 2016 року обсяги незаконних рубок по Львівському ОУЛМГ скоротилися більше як утричі. Підприємства Львівського ОУЛМГ за 6 місяців 2020 року сплатили до бюджетів усіх рівнів 124,1 млн гривень податків та зборів.

Фото прес-служби Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.