Так визначив майбутній ефект від реконструкції на місцевих очисних спорудах народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець (на знімку — другий праворуч).

Під час перебування у виборчому окрузі № 60 народний депутат обговорив спільно з посадовцями обласної та місцевої влади й представниками компанії «Вода Донбасу» заплановану реконструкцію окислювального блоку № 2 каналізаційних очисних споруд на об’єкті Волноваського ВУВК «Компанія «Вода Донбасу».

За результатами обговорення Дмитро Лубінець підтвердив: реконструкція розпочнеться наступного року й триватиме до грудня 2021 року.

«Ситуація на об’єкті водоочищення давно викликала занепокоєння, — зазначив народний депутат. — Під впливом часу залізобетонні конструкції та майданчики обслуговування зазнали пошкоджень і дійшли аварійного стану.

Технологічне обладнання давно відпрацювало свій термін експлуатації, є застарілим та енергоємним. Отже, постала нагальна потреба у повній реконструкції окислювального блоку».

Директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Сергій Натрус (на знімку — у центрі) підтвердив: очисні споруди не здатні забезпечити належний рівень очищення стічних вод, відбувається перевищення гранично допустимих концентрацій забруднень на скидах. Тому у разі аварійної ситуації наслідки можуть бути критичними для екології всього Волноваського району.

За результатами проведених обговорень був вироблений алгоритм дій щодо реконструкції очисних споруд та водночас забезпечення їх функціонування під час виконання ремонту. Розрахункова вартість робіт становитиме 45 млн гривень.

Донецька область.

Фото з сайту http://www.volnovrda.gov.ua