Заклад виграв відповідний конкурс Міністерства освіти і науки на відкриття навчального центру з цієї спеціальності. Головною умовою для отримання ліцензії була пайова участь міської громади в розмірі 30 відсотків.

За словами директора центру Володимира Полухіна, нині очікують надання субвенції з державного бюджету, щоб придбати новітнє обладнання. Підготовчі роботи вже тривають.

«Машиніст крана металургійного виробництва, слюсар-ремонтник» — гостродефіцитна для міських металургійних підприємств професія. За рік вони потребують понад сто фахівців. Центр дасть змогу забезпечити металургійні підприємства кадрами, молодь отримає робочі місця і можливість реалізуватися, не виїжджаючи за межі міста», — каже Володимир Полухін.

Він зазначає, що у закладі вже є спеціальний полігон з кабіною крана, яка відповідає всім вимогам безпечної роботи, як і на підприємстві. Тут слухачі вчитимуться приймати-здавати зміну, отримувати ключ-бирку і безпосередньо переміщати вантажі.

Як розповіла старший майстер Наталія Юхименко, створення центру для машиністів крана, слюсарів-ремонтників передбачає три блоки.

«Це майстерня із сучасним обладнанням для виконання слюсарних робіт. Професійно-теоретична підготовка відбуватиметься в кабінеті спецтехнологій з використанням мультимедійної дошки, проектора і спеціального тренажера, який дасть змогу учням віртуально в режимі 3D переміщати вантаж. І вже на полігоні машиністів крана слухачі відпрацьовуватимуть практичні навички», — каже Наталія Юхименко.

Ремонт у кабінетах для слюсарної майстерні та спецтехнологій планують завершити найближчими місяцями. Групу розраховують відкрити в листопаді-грудні. На навчання запрошують випускників 9—11 класів. Курс триватиме 10—14 місяців.

«Також нову професію зможуть здобути безробітні, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Їх готуватимуть до півроку. По завершенню вони отримають свідоцтво державного зразка і зможуть працевлаштуватися на металургійних підприємствах міста», — зазначають у центрі.

Запорізька область.

Фото прес-служби Запорізької міськради.