Про це повідомляє обласне управління статистики. За його інформацією, левова частка від цієї суми — майже 81% — борги підприємств-банкрутів. Причому вони суттєво наростили їх порівняно з таким самим періодом 2019-го. Тоді цифра становила 32,1%.

Додали боргів порівняно з минулорічним періодом також економічно неактивні підприємства. Але не набагато: їхня частка в загальному показнику нині становить 5,9%, було 2,8%.

Натомість економічно активні виробництва суттєво скоротили борговий «хвіст» — з 65% минулоріч до 13,3%  нинішнього року. Однак статистика звертає увагу на щомісячне зростання заборгованих сум на таких підприємствах, починаючи з квітня нинішнього року.

Найбільші борги в сільському, лісовому та рибному господарстві. Серед районів області сумну пальму першості в затримці зарплати мають у Чечельницькому та Вінницькому. Нагадаю, йдеться про ті підприємства, що працюють і отримують прибутки, але не поспішають розраховуватися з працівниками.

Ніяк не виплатять зароблених грошей на деяких підприємствах у будівництві, добувній та переробній промисловості, оптовій торгівлі.

У розрізі міст на першому місці за сумою затриманих зарплат — Вінниця (5,5 млн грн). У Ладижині цифра становить 2,5 млн грн. Серед боржників також Теплицький та Тростянецький райони.