На знімку: ці дівчата невдовзі також отримають погони молодших лейтенантів.

Ця урочиста й завжди бентежна церемонія відбувалася на плацу розквартированого у Полтаві 179-го об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних Сил України.

Тут зі зброєю в руках вишикувалися студенти згаданого та ще кількох вишів, які добровільно вирішили опанувати не лише цивільну, а й військову спеціальність. Тож протягом двох років здобували відповідні знання й відпрацьовували необхідні кожному воїну практичні навички під керівництвом досвідчених офіцерів кафедри. Завершальним етапом перевірки засвоєного та, власне, правильності вибору кожного став навчальний збір. Його курсанти також успішно подолали на шляху до офіцерського звання. Тож невдовзі отримають погони молодших лейтенантів запасу.

Звісно, не всі з них стануть професійними військовими. Однак час сьогодні такий, що здобуті на військовій кафедрі знання та вміння, пов’язані з використанням сучасних засобів зв’язку, як то кажуть, за плечима не носитимеш.

Про це, вітаючи курсантів із важливою подією в їхньому житті, нагадали керівники ОДА та вишу, представники облвійськкомату, силових структур, двері яких завжди відчинені для молодих кваліфікованих кадрів із вищою освітою та офіцерськими званнями.

Завершилася церемонія урочистим маршем взводів. А після того курсанти продемонстрували свої навички володіння зброєю та прийоми рукопашного бою. Все те сьогодні засвоюють і опановують іще понад 200 курсантів, які продовжують навчання на військовій кафедрі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Фото автора.