Завершення проекту, який триває вже 5 років, стане подією для всього Сихова. За ним передбачено 5 ігрових полів для футболу, волейболу та гандболу, майданчик із тренажерами та бігова доріжка з гумовим покриттям, трибуни для 500 глядачів, роздягальні, душові тощо. Цей об’єкт слугуватиме не лише учням цієї школи, а й дітям району, спортсменам міста.

«Місто отримало спорткомплекс у подарунок від інвестора. Будівельні роботи виконувались упродовж 5 років, виникало багато питань щодо реалізації проектних рішень. А цьогоріч проект відкоригували, відбулася процедура закупівель і буде відновлено будівельні роботи. Із міського бюджету вже витрачено понад 8 млн грн. Також передбачено 10 мільйонів із державного бюджету», — розповіла начальниця управління освіти міськради Зоряна Довганик.

Фінансування спортоб’єкта здійснюється також і за рахунок державної субвенції. Зокрема, з держбюджету виділили 3 млн грн в межах субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій на «Будівництво адміністративно-побутового корпусу ігрових видів спорту на вул. І. Кавалерідзе, 15 та спеціалізованого ігрового майданчика для занять спортивними іграми на пісочному покритті».
«Сихівчани називають майбутній спорткомплекс «Мандаринка» — бо він помаранчевий і напівкруглий», — розповідає народна депутатка України Наталія Піпа. — Для мене найважчим у пошуку фінансування було переконати Мінрегіон, що саме Сихову на цей об’єкт потрібні кошти. Але наполеглива праця винагороджується! Вдалося залучити 3 млн грн з держбюджету через соцеконом».

Наталія Піпа також сподівається, що будівництво скоро буде завершено. «Тішуся, що сьогодні прийшли діти з волейбольної секції, зі своїм тренером — Мироном Лозовим. Наразі вони змушені їздити на тренування в інший район за 7 кілометрів! Маємо це змінити! Пан Мирон каже, якщо збудують поля, вони будуть тут займатися, вкладати всі сили і перемагати», — зазначає депутатка.