Під час урочистостей.

У серпні 2014-го вигнання російських терористів забезпечували підрозділи Збройних Сил України, добровольчі батальйони «Азов», «Шахтарськ», «Січеслав» та інші формування.

На центральній площі міста зібралося чимало городян, які прийшли подякувати українським захисникам. До присутніх звернулися представники місцевих органів виконавчої влади та керівники військових підрозділів, які виконують бойові завдання поруч із Мар’їнкою. Захисників, мешканців та гостей міста привітав заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

«Ми дуже вдячні вам, воїни, за те, що можемо вільно жити і дихати на українській землі. Ми знаємо, що таке війна. За ці роки в Мар’їнському районі загинуло 99 мирних жителів, з них шестеро дітей, — констатувала виконувачка обов’язків голови Мар’їнської РДА Тетяна Збицька. А заступник командира військової частини з морально-психологічного забезпечення 79-ї окремої Миколаївської десантно-штурмової бригади підполковник Ярослав Калашник закликав: «Бережіть мир і вірте своїм захисникам».

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до меморіалу, встановленому на честь українських воїнів.

Фото прес-служби Донецької ОДА.