Одноматчеве протистояння. «Інтер» (Італія, Мілан) — «Хетафе» (Іспанія). 2:0.

Зустрічі у відповідь. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — ЛАСК (Австрія). 2:1 (перший матч — 5:0).

«Копенгаген» (Данія) — «Істанбул Башакшегір» (Туреччина). 3:0 (перший матч — 0:1).

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Вольфсбург» (Німеччина). 3:0. Голи: Мораес, 89, 90+3, Соломон, 90+1. Перший поєдинок — 2:1.

«Шахтар»: П’ятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Маркос (Коваленко, 74), Степаненко, Марлос (Соломон, 77), Патрік, Тайсон (Коноплянка, 86), Мораес. Тренер — Луїш Каштру.

«Вольфсбург»: Кастельс, Брукс, Понграчич, Тіссеран, Руссійон (Клаус, 83), Арнольд, Шлагер, Брекало (Гілавогі, 76), Гінчек (Мармуш, 61), Веггорст, Віктор. Тренер — Олівер Гласнер.

Вилучено Хочолаву (68, фол останньої надії), Брукса (70, друге попередження).

Рефері — Іван Кружляк (Словаччина).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. 29 градусів.

Спочатку гості, котрим необхідно було рятуватися після першого поєдинку, намагалися йти вперед великими силами. Однак нічого гострого не створили, бо господарі в обороні діяли упевнено. Одразу зазначимо, що напрочуд добре впродовж усієї зустрічі зіграв П’ятов.

Унаслідок отих наскоків німецької команди «Шахтар» отримував порожні коридори, залюбки користався ними і мав кілька нагод результативно завершити атаки. Але бракувало везіння.

Одне слово, «гірники» мали доволі помітну перевагу в першому таймі. Але після перерви треба було обов’язково забивати, щоб наприкінці зустрічі не виникла зайва нервовість. На жаль, «Шахтареві» ніяк не вдавалося здійснити задумане.

А тут ще вилучили Хочолаву. На щастя, за кілька хвилин склади зрівнялися. Другу жовту картку заробив американський легіонер гостей Брукс. І «Шахтар» продовжував вести свою партію. А на останніх хвилинах донеччани завдали трьох влучних ударів.

Спершу свіженький Соломон стягнув на себе трьох суперників, знайшов вільного Додо. Той прострілив, а Мораес у дотик відправив м’яч у сітку.

Потім Коноплянка, який також вийшов на заміну і мав достатньо енергії, змістився до центру, обіграв Тіссерана і віддав м’яч Соломону. А ізраїльтянин ефектно влучив у дальній кут.

Зрештою дубль оформив Мораес, який перехопив м’яч і вийшов один на один з воротарем.

Луїш Каштру:

— Звичайно, вилучення поставило нас у складну ситуацію. Та вже незабаром і опоненти втратили гравця. «Вольфсбург» полюбляє робити багато навісів у карний майданчик, куди забігає багато гравців. Але наші футболісти правильно діяли біля своїх воріт та були сьогодні фантастичними.

Мені не дуже подобається, коли кажуть, що ми сьогодні грали із середняком Бундесліги. Опір завжди є — і в українському чемпіонаті, і в єврокубках. Усі поєдинки даються складно. У цьому сезоні ми провели десять ігор у єврокубках і програли лише двічі — «Манчестер Сіті» та «Аталанті». Все завдяки якості наших гравців. У них хороший рівень, і вони спроможні грати проти найкращих команд. Жоден суперник нам не страшний.

Для нас головне — тішити керівництво клубу та наших вболівальників...

Тепер «Шахтар» 11 серпня в Гельзенкіргені (Німеччина) зіграє поєдинок 1/4 фіналу.