Зокрема, пояснити що було зроблено за кошти спецфонду, як йде підготовка до другої хвилі, скільки закуплено препаратів, як захищені лікарі і підтримуватиметься стабільність у країні. Про це заявила народний депутат Наталія Королевська.

«В Україні кожен новий день б’є рекорди за кількістю хворих на коронавірус, ВООЗ та експерти попереджають про невідворотність другої хвилі епідемії», — зазначила вона і підкреслила: «З самого початку епідемії в Україні ми днями і ночами проводили екстрені наради, цілодобово розробляли плани по боротьбі зі зростанням захворюваності, змогли об’єднати всі зусилля, щоб сформувати фонд для боротьби з коронавірусом в розмірі 66 млрд гривень — тобто зробили все для уряду, щоб захистити медиків, забезпечити країну засобами захисту і підтримати людей. Але уряд не вдарив пальцем об палець — із загальної суми на боротьбу з епідемією було витрачено всього 16 млрд гривень. Решту грошей Кабмін просто розбазарив».

За її словами, решту коштів було витрачено на будівництво доріг — 35 млрд грн, на поліцію — 2,5 млрд грн, на нібито боротьбу з безробіттям — 7 млрд грн, і на інші абсолютно неефективні статті витрат.

«Ми вимагаємо звіту уряду, що зроблено за гроші спецфонду: як іде підготовка до другої хвилі, скільки закуплено препаратів, скільки підготовлено лікарень, скільки ліжко-місць, скільки закуплено ліків, наскільки сформований державний запас засобів спецзахисту? Весь світ чекає, коли з’явиться вакцина від коронавірусу, країни борються за місце в черзі за препаратом, готують окремі фонди на його закупівлю», — заявила Наталія Королевська.