Народний депутат декількох скликань Віктор Пинзеник вручає «Орден Святого Пантелеймона»  Андрію Голоду.
 


На знімку: старший сержант медичної служби ЗСУ, медична сестра військової медичної частини Полтавського військового госпіталю, учасник бойових дій у зоні АТО, ООС Лариса Шапран, нагороджена медаллю Святого Пантелеймона в номінації «За турботу і ласку до хворого».

Працювати на цю підстанцію він прийшов у 1996 році після закінчення Самбірського медучилища. Звідки пішов служити «строкову». Затим 2015-го був мобілізований у Бойову комендатуру ДПСУ «Шквал». Під час мобілізації пройшов курс підготовки TCCC за стандартами надання медичної допомоги країн НАТО в умовах війни. Проводив інструктажі і заняття з домедичної допомоги на полі бою з військовослужбовцями. Зараз фельдшер Голод надає екстрену медичну допомогу в умовах пандемії COVID-19. Він нагороджений дипломом та відзнакою «За жертовну працю» від колегії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА та президії Львівської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України.

Громадська відзнака «Орден Святого Пантелеймона» присуджується в Україні з 2009 року за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Як зазначив у коментарі «Укрінформу» голова Поважної ради відзнаки Василь Князевич, цього року на участь у конкурсі надійшло понад 120 заявок. За участю представників регіональних рад обрала по одному переможцю у таких номінаціях, як: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України» (для іноземців). А «Медаль Святого Пантелеймона» вручали «За лікарське мистецтво», «За турботу та ласку до хворого», «За наукові розробки в медицині».

За словами Василя Князевича, Поважна рада ордену створила робочу групу, яка напрацює пропозиції та звернеться до глави держави, аби окремо відзначити лікарів, які борються з пандемією коронавірусу в Україні.

Фото Євгена КОТЕНКА (Укрінформ).