За даними моніторингу РНБО, найбільше нових випадків за добу виявили у Львівській (130), Івано-Франківській (121), Харківській (117), Чернівецькій (108) областях.

Летальність від COVID-19 в Україні становить 2,3%, повідомляє Центр громадського здоров’я України. Найвищий показник зафіксовано в Кіровоградській (5,4%), Черкаській (3,6%) і Закарпатській (3,8%) областях.

«Зростає кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Львівська область перейшла поріг 50% завантаженості ліжок медзакладів першої хвилі. Ми почали відкривати лікарні другої хвилі», — заявив учора на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він поінформував, що в лікарнях другої хвилі є 10 237 тис., з них 851 реанімаційне ліжко, 1 442 тис. апаратів ШВЛ.

Глава МОЗ має докладно відзвітуватися про готовність лікарень до другої хвилі епідемії COVID-19. Про це написав у Телеграм Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Крім того, МОЗ, МВС, Мінцифри та інші відповідальні органи повинні створити ефективну систему відстеження контактів людей, які захворіли на COVID-19, зазначив він.

«Ці епідеміологічні розслідування мають бути системними, із жорстким контролем над самоізоляцією. Це дасть змогу нам оперативніше реагувати та розривати ланцюги захворювань», — додав Шмигаль.

Крім цього, Кабмін переводить на щоденну роботу Держкомісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На позачерговому її засіданні обговорювалися питання зміни стратегії боротьби з COVID-19, збільшення кількості тестувань населення, посилення контролю над дотриманням умов самоізоляції та відстеження можливих контактів. Про це повідомляє прес-служба уряду.