Так, дві ворожі провокації зі стрілецької зброї зафіксовані біля Новозванівки та Мар’їнки. Крім цього, поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Трудівське ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік українських підрозділів, повідомляє прес-служба ОС. Також на Приазов’ї зафіксовано проліт БПЛА російського виробництва типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

«Наші засоби радіоелектронної боротьби подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання.

З початку вчорашньої доби до полудня порушень режиму тиші на Донбасі з боку найманців РФ не зафіксовано.

«За даними Головного ситуаційного центру при Раді національної безпеки та оборони України, режим припинення вогню на Донбасі з півночі 27 липня 2020 року виконується, а одиничні випадки його порушення не мають системного характеру», — сказано в повідомленні, розміщеному на сайті РНБО.

Підкреслюється, що на відміну від багатьох раніше оголошених припинень вогню, які нараховували кілька днів, у понеділок, 10 серпня, триває вже п’ятнадцятий день перемир’я без пострілів з важкого озброєння й бойових втрат.

«Надії, що досягнуті Тристоронньою контактною групою домовленості й надалі виконуватимуться, підкріплюються щоденними даними, обробленими програмно-апаратним комплексом СОТА, що дає змогу проводити комплексний аналіз для підготовки та прийняття рішень у сфері національної безпеки та оборони», — інформує сайт Радбезу.