Шкода, яку завдає лісу пожежа, — це горе звірам, птахам і біда деревам. А ще — на згарищах густо, невпинно й повсюдно виростають чагарники. Це все захаращує ліс і не дає зростати молодим деревцям. Тож не допустити загорання — першооснова збереження й вирощування лісонасаджень.

Особливо великих збитків вогонь завдає дубовим гаям, які й переважають у низинному Берегівському держлісгоспі. Тож керівництво підприємства запросило фахівців Держ-служби з надзвичайних ситуацій, аби спільно обстежити найвразливіші в пожежному плані місця й намітити конкретні кроки, як діяти в разі пожежі.

7 серпня в Кідьошському лісництві (урочище Череронгодар) відбулися пожежно-тактичні навчання. Представники 12-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Берегова та підрозділ лісової охорони державного підприємства «Берегівське лісове господарство» відпрацьовували дії при ліквідації лісової пожежі. А також перевірили боєздатність спеціальної техніки лісівників і рятувальників, та готовність особового складу обох відомств до всіх необхідних дій на випадок виникнення масштабних пожеж у стиглих і молодих лісах (на знімку). У ході навчань були перевірені взаємодія й порядок організації роботи підрозділів, які можуть у разі потреби залучатися до ліквідації пожеж.

До такого розвитку подій слід бути готовими повсякчас. Адже цьогорічна серпнева спека вже «підганяє» температуру до 35—38 градусів...

Фото управління ДСНС України у Закарпатській області.