Олександр Антоненко і Ольга Лісова з воїнами Андрієм Ігнатом і Сергієм Міщенком (Новгородка) та Михайлом Антиповим (Устинівка).

Обстоюючи суверенітет і захищаючи цілісність нашої держави, у зоні, де проводиться операція Об’єднаних сил, воюють хлопці з різних куточків України. Проходять службу й багато жителів Новгородківського району. Нині зброю в руках тримають Андрій Ігнат, Костянтин Лісовий, Олександр Ібрагімов, Сергій Міщенко, Сергій Коваль, Володимир Сорокун, Володимир Кочубей.

Для їхніх земляків важливо знати, як проходить служба, чим живуть сьогодні бійці, і щоб вони були забезпечені всім необхідним. З цією метою новгородківці організували чергову поїздку на передову, на місце дислокації 79-ї окремої десантно-штурмової бригади в Донецькій області (Красногорівка, Мар’їнка...), своїх представників. Голова РДА Олександр Антоненко, редактор районної газети Ольга Лісова, воїн-волонтер Наталія Демченко, Анна Трубаченко та Володимир Шаховий завезли необхідні для бійців пральну машину, бочки для питної води, гідробар’єр, скоби, продукти харчування, солодощі та домашні смаколики.

Провідали й воїнів-сусідів — жителям Устинівського району Михайлу Антипову, Вадиму Ященку й Олегу Колєснікову передали подарунки від Устинівської РДА і домашню випічку від інгуло-кам’янської господині Світлани Сидорки.

Охоронятимуть і захищатимуть воїнів та зігріватимуть їхні серця малюнки та обереги від вихованців Новоандріївського НВК.

«Це була моя перша поїздка на схід України, на передову. Важко описати почуття та емоції, які наповнювали моє серце: почуття радості, любові, гордості, щастя переплетені з почуттями відчаю, суму, страху... Покинувши мирне розмірене життя, я опинилася ніби в іншій реальності, де наші повсякденні проблеми зовсім не мають значення. Де люди більше радіють звичайним речам, на які ми тут навіть не звертаємо уваги: ковдрі, жмені зеленої петрушки на суп для побратимів, дзеркалу, щоб глянути на себе в повний зріст, душу з водою... Їм за радість виростити на позиції помідори і чорнобривці, доглядати покинутих господарями собак і котів, тихо просити у Бога здоров’я для себе і родини в наметі-капличці... — розповіла Ольга Лісова. — Ми побачили, що наші хлопці дружні, згуртовані, патріотично налаштовані... Тому маємо вчитися витримки в наших земляків, які нині перебувають на сході, виконуючи важливу місію. Ці речі мають і нас внутрішньо мобілізувати. Маємо бути стійкими перед великими викликами. А головне — не втрачати бадьорості духу, радіти кожній прожитій хвилині, годині — адже там війна, там стріляють, там страх і розпач.

Назад ми привезли щемкі почуття вдячності і гордості за наших воїнів. А ще більше гордості за них додали добрі слова командирів, побратимів, підлеглих про їхню службу, про їхнє відповідальне ставлення до своїх обов’язків, про дотримання військової присяги. Нам є ким пишатися, на кого рівнятися, ким дорожити і кого любити.

А ще хлопці передали на мирну частину України привіт і слова подяки. Зокрема, кожному небайдужому жителю району, хто брав раніше і взяв цього разу участь у благодійній акції зі збору необхідних для нашого війська речей. Вони дякують усім за дружню руку підтримки, розуміючи, що лише міцний тил може бути запорукою перемоги над ворогом».

В організації і фінансуванні поїздки взяли участь голова Новгородської РДА Олександр Антоненко, депутат обласної ради Микола Монашок, селищний голова Новгородки Олександр Сириця, сільський голова Верблюжки Любов Кулик, депутат Інгуло-Кам’янської сільської ради Світлана Сидорка, жителі району Анна Трубаченко, Галина Черновій, Світлана Олійник, Лариса Бродовська, Валентина Коноваленко, Анна Палій, Олександр Шеєв, Олександр Горчар, Оксана Кудіна, Галина Черкас, Людмила Ткачук, Лариса Прозорова, Сергій Ковальчук, Ільгар Мурадов, жителі Долинщини Тетяна Кравченко та Ізабелла Айрапетова, ГО «Громадські об’єднання розвитку та справедливості» (ГО «ГОРС»), волонтери міста Кропивницького.

Кіровоградська область.

Фото надано Ольгою ЛІСОВОЮ.