Молитва відбувалася біля пам’ятного знака на території Спасо-Преображенського кафедрального собору, йдеться у повідомленні на сайті Вінницько-Барської єпархії. На чотирьох гранітних плитах чорного кольору викарбувано 259 прізвищ вінничан, які не повернулися з війни з російськими окупантами, що вже шість років триває на сході нашої країни.

— Заупокійні богослужіння відбуваються у перший четвер кожного місяця, — повідомив перед початком служби митрополит Вінницький і Барський Симеон. — Започаткували їх у Свято-Михайлівському чоловічому монастирі Києва. До них стали долучатися в єпархіях і храмах Православної церкви України в інших містах.

У такі дні у молитвах згадують поіменно тих, хто загинув на Донбасі попереднього місяця. У липні в боях обірвалося життя восьми українських військових. Разом з ними назвали імена 259 вінничан, які віддали своє життя за незалежність держави за шість років війни з окупантами.

Митрополит Симеон, який очолив панахиду, зазначив, що священики і віряни ПЦУ щоденно моляться за мир в Україні. За мирне життя поклали свої голови у боях ті, чиї прізвища бачили під час молитви присутні священики і віряни.

Пам’ятний знак на території головної святині Вінниці встановили за ініціативою Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Вінниця.

Фото з сайту Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.