Найбільше нових випадків за добу виявили у Львівській (161), Одеській (134), Харківській (129) областях, Києві (123) та Івано-Франківській (114) області.

Згідно з інформацією МОЗ, 9 областей України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів: Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Харківська та Чернівецька.

Учора на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про плани збільшити кількість ліжок з підведенням кисню.

«Зростає кількість осіб, які потребують госпіталізації. Станом на ранок вівторка до стаціонарних відділень госпіталізовано 5 549 осіб, місяць тому кількість госпіталізованих становила 3 912 осіб. Усі медзаклади ми намагаємося забезпечити відповідним обладнанням, підведенням кисню. Наприклад, ми збільшили кількість ліжок, які забезпечені централізованим киснем, майже на 2,5 тисячі. Учора на комісії ТЕБ і НС я запропонував доручити головам ОДА значно збільшити кількість ліжок з підведенням кисню й довести цей показник до 80% від загальної кількості», — зазначив він.

За прогнозами профільного відомства, яке у свою чергу орієнтувалося на те, як поширюється коронавірусна інфекція у світі, другу хвилю захворювання в Україні очікують у жовтні-листопаді. Вона збігатиметься із сезонною епідемією грипу. Максим Степанов запевнив, що вже підготовлено майже 10 тисяч лікарняних ліжок.