У понеділок ввечері під Офісом Генерального прокурора в Києві відбулася акція на підтримку підозрюваних у справі про вбивство журналіста Шеремета ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка й волонтера, дитячого лікаря Юлії Кузьменко. Її учасники розгорнули великий плакат «Досить брехні!».

Одеський активіст Сергій Стерненко, анонсуючи в Телеграмі акцію, зазначив, що це протест проти дій Офісу Генпрокурора. «Захист Антоненка й Кузьменко подає клопотання про зміну для них запобіжного заходу. Але на судові засідання... не приходять прокурори. Тому слухання щоразу відкладають», — написав він.

Так, 3 серпня засідання Київського апеляційного суду щодо розгляду апеляційної скарги захисту Андрія Антоненка не відбулося через неявку прокурорів. Адвокат Станіслав Кулик назвав цю ситуацію «процесуальною диверсією».

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року на брифінгу правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві журналісти Павла Шеремета: лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка й військову медсестру Яну Дугарь.  Антоненко перебуває під арештом. Дугарь відпустили під заставу. Після семи місяців перебування у слідчому ізоляторі Юлію Кузьменко відпустили під цілодобовий домашній арешт. Усі затримані заперечують свою причетність до злочину й називають переслідування політичним.