Зазначимо, що у зв’язку з пандемією розгляд та визначення найкращих творців було зміщено на півроку.

До когорти огієнківців цього року додалася низка нових імен.

У галузі «Наука» перемогу здобув журналіст Михайло Скорик. Він багато років розкривав одну з драматичних сторінок часів хрущовської відлиги — бунт студентів-журналістів Шевченківського університету 1965 року. Остання книжка, яку автор подав на розгляд, «Сергій Жигалко. Зона непам’яті: приречений повернутися». У галузі «Мистецтво» відзначений Петро Андрійчук — професор кафедри фольклористики КНУКіМУ, багаторічний художній керівник заслуженого ансамблю пісні і танцю України «Дарничанка». Кращим у галузі «Освіта» визначили Володимира Микитюка — доцента зі Львівського університету ім. І. Франка за серію видань з методики викладання української мови. Переможцем у галузі «Література» став Петро Шкраб’юк — доктор історичних наук з Інституту українознавства ім. 
І. Крип’якевича (Львів) за серію українознавчих видань. Нагороду в галузі «Громадська, політична та духовна діяльність» отримали двоє житомирян: кінодокументаліст В’ячеслав Майборода та популяризатор українознавства Василь Купрійчук.

Урочисте вручення премії Івана Огієнка відбудеться у місті народження українського генія, Брусилові, 18 вересня. Кожен з лауреатів отримує диплом, медаль, посвідчення та грошовий подарунок у розмірі десяти тисяч гривень.