У місті діє робоча група з координації робіт зі знищення амброзії та відповідна програма боротьби з небезпечним бур’яном. Та в міськраді переконані, що цим мають перейматися не лише фахівці ГУ ЖКГ, сектору екології та природоохоронної діяльності управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, комунального підприємства «Благоустрій» та спецінспекції, а й орендатори та власники земельних ділянок.

Тож міська рада на черговому сесійному засіданні має передбачити понад 49 тисяч гривень на закупівлю для підприємства ще п’яти нових косарок, а захаращені амброзією земельні ділянки орендаторів і власників землі будуть взяті на облік для вжиття жорсткіших адміністративних заходів.

Як повідомив заступник начальника спецінспекції Олександр Брюховецький, найбільшу увагу інспектори приділяють обстеженням приватного сектору. 

«Важливо скласти чіткий і актуальний список територій, власники яких порушують правила благоустрою, — наголосив секретар міськради Андрій Табалов. — Ми передамо ці списки в управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і на розгляд профільної депутатської комісії для адекватного реагування на недобросовісне господарювання».