Про це йшлося на засіданні робочої групи під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. Пропозиції готувалися із залученням представників із міністерств, бізнесу, громадянського суспільства та експертів.

«Україна вже є частиною Європейського зеленого курсу, мета якого — економічний розвиток, базований на інноваціях, що не шкодить довкіллю. Адже ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС, що включає усі сфери, які охоплює Зелений курс. Ця нова політика впливатиме на торгівлю з усіма країнами, які мають угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. Однак будь-яке рішення Європейської Комісії не має суперечити духу функціонування зони вільної торгівлі. Ми також маємо брати участь у консультаціях щодо вуглецевого та технічного регулювання, аби вони не створювали бар’єри у торгівлі для українського бізнесу», — зазначила Ольга Стефанішина і додала:

«Ми плануємо на саміті Україна—ЄС у жовтні закріпити наші напрямки співпраці у рамках реалізації Зеленої угоди».

Серед пріоритетних сфер для України у рамках Європейської зеленої угоди розглядаються: підвищення енергоефективності економіки, справедлива трансформація вугільного сектору, розвиток відновлювальної та водневої енергетики, розбудова національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів, розвиток сталого сільського господарства, діджиталізації економіки, екологізація транспорту, наукова співпраця тощо.