На знімку: Марлос і Мораес.

Вулвергемптон» (Англія) — «Севілья» (Іспанія). 0:1. Дуйсбург (Німеччина). «MSV Арена». Гол: Окампос, 88. На 13-й хвилині Гіменес («Вулвергемптон») не реалізував пенальті (воротар).

В 1/2 фіналу 16 серпня в Кельні «Севілья» зіграє з іншим англійським клубом — «Манчестер Юнайтед».

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Базель» (Швейцарія). 4:1. Голи: Мораес, 2, Тайсон, 22, Патрік, 75 (п), Додо, 88, ван Волфсвінкел, 90+2.

«Шахтар»: П’ятов, Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Маркос (Майкон, 85), Степаненко, Марлос (Соломон, 72), Патрік (Коваленко, 78), Тайсон (Тете, 85), Мораес (Фернандо, 85). Тренер — Луїш Каштру.

«Базель»: Ніколич, Відмер, Альдерет, ван дер Верфф (Рамірес, 73), Петретта, Джака (Маршанд, 60), Кампо, Фрай, Штокер (ван Волфсвінкел, 73), Кабрал (Адемі, 73), Пулулу. Тренер — Марсель Коллер.

Рефері — Майкл Олівер (Англія).

Гельзенкірген (Німеччина). «Фельтінс-Арена». Без глядачів. 27 градусів.

Вітаємо «Шахтар» із яскравою і заслуженою перемогою. Його домінування протягом усієї зустрічі не викликало питань. Менш як дві хвилини знадобилося донеччанам, щоб вийти вперед. Мораес скористався помилкою Ніколича на виході і замкнув подачу Марлоса від кутового прапорця.

На екваторі тайму м’яч удруге опинився в сітці воріт «червоно-синіх». Гостру контратаку «Шахтаря» ефектно точним і потужним ударом з-за меж карного майданчика завершив Тайсон.

У другій половині зустрічі «Базель» додав в атаці, але український клуб, як і раніше, мав ліпший вигляд.

Основні події відбулися під завісу зустрічі. За чверть години до кінця основного часу матчу Патрік успішно реалізував пенальті за знесення Тайсона. Згодом Додо був винагороджений за чергове підключення до атаки. Влучно пробив зблизька правий оборонець «оранжево-чорних» після передачі Тете.

Уже в компенсований час ван Волфсвінкел розмочив рахунок після прострілу Кампо. Успіх на заході Німеччини став другою великою перемогою поспіль у плей-оф ЛЄ для команди Луїша Каштру.

Наставник «гірників» прокоментував зустріч його підопічних з «Базелем» і висловився про майбутній півфінал.

«Звичайно, після швидкого гола ми стали почуватися ще впевненіше. До гри ми про це не думали і саме до цього не готувалися. Я навчив гравців боротися до останнього. Та після 3:0, звичайно, я вже почувався спокійніше.

Про нашого наступного суперника «Інтер» поки що можу сказати лише те, що наші аналітики ретельно вивчають його. Це хороша, сильна, дуже добре організована команда. Вважається одним із претендентів на перемогу в турнірі.
Щодо молодого центрбека Бондаря — чемпіона світу U-20, то він провів дуже ефективну гру. Я задоволений ним і всією командою.

Ми проживаємо за 15 хвилин від тренувальних полів. Нам потрібно відновити гравців і готуватися до наступного матчу. УЄФА все чудово організував, ми маємо всі необхідні умови», — сказав Луїш Каштру після матчу.

Отже, «Шахтар» упевнено вийшов до півфіналу Ліги Європи. Там його суперник — італійський клуб «Інтер» (Мілан). Зустріч призначено на 17 серпня в Дюссельдорфі.

Фото ФК «Шахтар».