Про це йдеться у депутатському зверненні, яке подали народні депутати Ірина Фріз, Ростислав Павленко і Михайло Бондар Генеральному прокурору України.

«22.05.2020 року, 24.05.2020 року, 29.05.2020 року жоден із 13 призначених прокурорів не з’явився до Печерського районного суду міста Києва на судове засідання за клопотанням захисника підозрюваної Ю. Л. Кузьменко адвоката Т. Г. Безпалого про зміну запобіжного заходу підозрюваній. Внаслідок неявки прокурорів клопотання захисника про зміну запобіжного заходу так і не було розглянуто судом, адже закінчився строк дії ухвали», — йдеться у зверненні.

Народні депутати наголошують, що водночас прокурорами вчинялися інші слідчі дії, а проігноровані були саме засідання щодо зміни запобіжного заходу.

«Вищевказані дії прокурорів створюють перешкоди для реалізації права на захист Ю. Л. Кузьменко, передбаченого ст. 20 КПК України, а також викликають обґрунтовані сумніви щодо їх неупередженості під час здійснення процесуального керівництва у цьому кримінальному провадженні», — наголошують представники «Європейської солідарності».

Народні депутати звернулися до Генерального прокурора з проханням «забезпечити участь прокурорів, що входять до групи прокурорів на всі судові засідання, відносно Кузьменко Юлії Леонідівни, а також провести службову перевірку поважності причин неприбуття у попередні судові засідання».