Госпіталізовано 288 осіб. Зафіксовано 19 летальних випадків.

За даними моніторингу РНБО, найбільшу кількість випадків зареєстровано в місті Києві (182), а також у Львівській (166), Харківській (139), Івано-Франківській (128) та Чернівецькій (113) областях.

Завантаженість лікарняних ліжок хворими на сьогодні становить 24%, повідомляє Центр громадського здоров’я України. Однак ситуація по регіонах нерівномірна. Найбільша завантаженість ліжок у Львівській області (більш як 53%), у Києві (48%), а також у Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Це регіони, де кількість інфікованих за добу становить майже 50% від загальної кількості зафіксованих випадків.

«Зростає кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Лише за добу госпіталізовано 280 осіб, які мають тяжкий перебіг хвороби та потребують лікування в умовах стаціонару», — заявив учора на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, нині країна потребує власного виробництва вакцин. «Це одне із завдань для мене від Президента щодо безпеки нашої країни, особливо під час 
COVID-19. Минулого тижня зустрічався з представниками великих українських фармкомпаній. Також були присутні вчені Національної академії наук, Інституту мікробіології. У нас є чітке розуміння, яке стане стратегією для початку виробництва вакцин на території України», — зазначив він.